ПОЛОЖЕННЯ

про проведення міського конкурсу читців

пам’яті Володимира Рутківського

«Голоси»

Міський конкурс читців пам’яті Володимира Рутківського «Голоси» організовано Комунальною установою «Централізована міська бібліотечна система для дітей» м. Одеси (далі - КУ «ЦМБС для дітей») та секцією дитячої літератури Одеської організації Національної спілки письменників України (далі - секцією дитячої літератури НСПУ) і відбувається за підтримки Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.

Володимир Рутківський – відомий український письменник, журналіст, поет, лауреат численних літературних нагород, у тому числі премій імені Лесі Українки, Миколи Трублаїні, Віктора Близнеця, рейтингу «ЛітАкцент року 2009», літературної премії «Книга року BBC 2011», а також Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Творчість Володимира Рутківського – це захоплюючі історії для дітей і підлітків. Великий майстер літературного слова залишив багату спадщину своєї творчості, яка вчить бути патріотами своєї батьківщини та захищати її інтереси. Покоління українських дітлахів виростають на його пригодницьких творах.У 2017 році відбулась екранізація одного з найвідоміших пригодницьких романів Рутківського, та у прокат вийшла однойменна яскрава українська пригодницька стрічка «Сторожова застава».

1. Загальні положення

1.1. Положення про міський конкурс читців пам’яті Володимира Рутківського «Голоси» (далі – Конкурс) на здобуття звання кращих читців творів Володимира Рутківського визначає мету та умови участі у Конкурсі, порядок його проведення, оцінювання номінантів і визначення переможців.

1.2. Мета Конкурсу:

- популяризувати твори одеського письменника Володимира Рутківського;

- розвивати творчий потенціал дітей та підлітків, створити можливість їхнього творчого спілкування, розкрити нові таланти та розширити світогляд, освоїти та вдосконалити майстерність декламації;

- сприяти піднесенню престижу української культури, популяризації літератури, яка відтворює автентику національного характеру.

2. Засновники та організатори конкурсу

2.1. Засновники конкурсу є КУ «ЦМБС для дітей» спільно з секцією дитячої літератури НСПУ

2.2. Конкурс організовується та проводиться на засадах відкритості, прозорості та гласності, відповідно до порядку, встановленого цим Положенням.

2.3. Організацію, підготовку та проведення Конкурсу проводить оргкомітет Конкурсу.

2.4. До організації Конкурсу можуть долучатися партнери та меценати.

3. Оргкомітет Конкурсу

3.1. Функції оргкомітету Конкурсу (далі – Оргкомітет) виконує адміністрація Центральної бібліотеки КУ «ЦМБС для дітей» та представники секції дитячої літератури НСПУ.

3.2.Доводить до відома бібліотек-філій інформацію про Положення, умови та термін конкурсу.

3.3. Забезпечує інформаційний супровід Конкурсу.

3.4. Створює склад журі (додаток 1) Конкурсу для здійснення оцінки, підбиття підсумків і прийняття рішення про визначення переможців.

3.5. Затверджує список номінацій та нагород (додаток 2), перелік документів і матеріалів, необхідних для проведення Конкурсі.

3.6. Координує роботу журі.

3.7. Розміщує оголошення про початок проведення Конкурсу та про нагородження переможців Конкурсу на офіційному сайті, сторінці у Фейсбуці та блозі КУ «ЦМБС для дітей».

3.8. Виконує інші функції, необхідні для організації та проведення Конкурсу.

4. Учасники конкурсу

4.1. До участі у Конкурсі запрошуються всі бажаючі віком від 6 до 18 років, та можуть брати участь особисто чи в составі групи (до 5 осіб).

4.2. Факт участі у конкурсі означає згоду учасників із правилами проведення.

4.3. У ході проведення конкурсу опрацювання персональних даних здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

5. Порядок та умови проведення Конкурсу:

5.1. Участь у конкурсі безоплатна.

5.2. Конкурс проводиться з 1 березня до 18 квітня 2023 року в три етапі:

- І етап (відбірковий) – з 01 березня по 15 квітня поточного року, під час якого Бібліотеки-філії на місцях проводять відбір серед своїх читачів на кращу декламацію, інсценування, відеовідгук творів Володимира Рутківського, та надсилають до оргкомітету заявку з ПІБ переможця, назвою твору і вказують номінацію.

- ІІ етап (основний) - 18 квітня поточного року, під час якого оцінюються читці, які пройшли 1 етап Конкурсу (в актовому залі Бібліотеки-філії №21, вул. Посмітного, 33);

- ІІІ етап (нагородження) – 18 квітня, після завершення 2-го етапу відбувається урочисте нагородження переможців Конкурсу (в актовому залі Бібліотеки-філії №21, вул. Посмітного, 33).

5.3. Номінації Конкурсу:

1. Читці-декламатори; 2. Інсценування; 3. Видеовідгук.

5.4. На конкурс подаються заявки, де необхідно зазначити:

- Прізвище, ім'я, по батькові учасника; Дату народження учасника; Назву твору; Номінацію; Домашню адресу учасника, телефон, електронну пошту; ПІБ та телефон супроводжуючої особи.

5.5. Вимоги до конкурсних робіт учасників конкурсу:

- На Конкурс учасники представляють за власним бажанням вірш (не більше двох віршів), чи уривок із твору (до 3000 знаків), інсценування твору (до 15 хвилин), а також відеовідгук (до 10 хвилин).

6. Визначення та нагородження переможців конкурсу

6.1 критерії оцінки:

- Творчий підхід;

- Якість виконання.

6.2 Переможців конкурсу визначає журі. Рішення журі є остаточним та не підлягає перегляду.

6.3 Переможці конкурсу нагороджуються Дипломами та подарунками. За рішенням журі може бути визначено Гран-прі та спеціальні нагороди.

6.4 На конкурс прибувають за згодою та у супроводі батьків та опікунів, інших супроводжуючих осіб відповідно до чинного законодавства.

6.5. У разі повітряної тривоги конкурс переноситься чи відбувається он-лайн на розсуд Оргкомітету.

7. Фінансове забезпечення Конкурсу.

7.1. Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок організаторів, згідно з затвердженим кошторисом.

7.2. Витрати на проїзд учасників та супроводжуючої особи на Конкурс чи нагородження беруть на себе учасники.

Додаток 1

Журі Конкурсу

- Юрій Горбатенко, в.о. директора КУ «ЦМБС для дітей»;

- Наталія Кавун, заступник директора КУ «ЦМБС для дітей»;

- Інна Іщук, поет, керівник Одеської секції дитячих письменників НСПУ;

- Олексій Надемлінський, письменник, член Одеської секції дитячих письменників НСПУ;

- Олена Куклова, артистка розмовного жанру, артистка КУ «Одеської обласної філармонії імені Давида Ойстраха»

Додаток 2

Номінації Конкурсу та нагороди.

1. Читці-декламатори – нагороджується дипломом та пам’ятним дарунком./Files/images/21 - 25 December, 2022.jpg

2. Інсценування – нагороджується дипломом та пам’ятним дарунком.

3. Видеовідгук – нагороджується дипломом та пам’ятним дарунком.

Кiлькiсть переглядiв: 1943

Коментарi